/ Przepisy / Kokosowiec z ananasem

Opis przygotowania

Mleko zagotować, zmniejszyć ogień i dodać wiórki kokosowe. Gotować jeszcze przez chwilę, cały czas mieszając, aby nie przypalić. Gdy mleko odparuje i masa zgęstnieje, odstawić do wystudzenia.

Miękkie masło utrzeć. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Zmiksować. Stale mieszając, wybić po jednym jajku. Następnie dodać obie mąki, przesiane z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. Na samym końcu połączyć z wystudzoną masą kokosową.

Foremkę keksową posmarować masłem i oprószyć mąką, napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Na wierzchu poukładać osączone, pokrojone na kawałki plastry ananasa. Przykryć resztą ciasta. Wyrównać. Piec w temp. 180 st. C przez około 50 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 215
Ewa gotuje - odc. nr 215

Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...

 

Podobne przepisy

Alfarojes

Mąkę posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia...

Placek z cukinią

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pi ...

Ciasto ryżowe z pomarańczami

Deserowa wariacja na temat risotto...

Bułeczki cynamonowe

Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wodą. Odstawić...

Wróć do listy przepisów