/ Przepisy / Kokosowiec z ananasem

Opis przygotowania

Mleko zagotować, zmniejszyć ogień i dodać wiórki kokosowe. Gotować jeszcze przez chwilę, cały czas mieszając, aby nie przypalić. Gdy mleko odparuje i masa zgęstnieje, odstawić do wystudzenia.

Miękkie masło utrzeć. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Zmiksować. Stale mieszając, wybić po jednym jajku. Następnie dodać obie mąki, przesiane z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. Na samym końcu połączyć z wystudzoną masą kokosową.

Foremkę keksową posmarować masłem i oprószyć mąką, napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Na wierzchu poukładać osączone, pokrojone na kawałki plastry ananasa. Przykryć resztą ciasta. Wyrównać. Piec w temp. 180 st. C przez około 50 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 215
Ewa gotuje - odc. nr 215

Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka serowe

Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...

Kasza jaglana z jabłkami

Kaszę wsypać na sito i porządnie wypłukać...

Ciasteczka serowe z marmoladą

Mąkę przesiać na stolnicę...

Wróć do listy przepisów