Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny jest też przegląd lodówki. Tak więc w kolejnym odcinku „Ewa gotuje” robimy porządek z samym sobą, w kuchni wykorzystujemy to, co zostało po Wielkanocy. Na dobry początek Ewa zaproponuje przygotowanie napoju na bazie miodu i cynamonu, który ponoć ma zbawienny wpływ na nasz organizm – zwłaszcza po świątecznym nadmiarze jedzenia i picia. Następnie szybka sałatka z czerwonej fasoli – jakaś puszka na pewno schowała się w kuchennej szafce. Na danie główne będzie spaghetti razowe z boczkiem i zielonym groszkiem – boczek najpewniej ze święconki. Natomiast jako deser zaskakujące ziemniaczki w karmelu oraz placek kokosowy z ananasem.
Oczyszcza organizm!
Z porem i pieczarkami;-)
Z razowym makaronem!
Na słodko...
Z nutką egzotyki!