/ Przepisy / Zupa szczawiowa

Opis przygotowania

Szczaw podsmażyć na maśle. Przetrzeć przez sito do garnka. Zalać bulionem i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką. Podawać z ugotowanym jajkiem przepiórczym. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 188
Ewa gotuje - odc. nr 188

Na polskich targowiskach coraz częściej pojawiają się nowalijki. Ewa postanawia...

 

Podobne przepisy

Gazpacho

Kromki chleba pokruszyć na małe kawałki (bez skórki) do miski i zalać wodą. Pomid ...

Zupa śliwkowa

Na węgierkach!

Zupa kapuściana

Kapustę (np. włoską) pokroić na ćwiartki, usunąć głąb, poszatkować. Wrzucić do dużego ...

Żurek wielkanocny

Na domowym zakwasie!

Wróć do listy przepisów