/ Przepisy / Zupa kalafiorowa z curry

Opis przygotowania

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować. Gdy kalafior zmięknie, przyprawić curry i gotować przez około 5 minut. Zabielić śmietaną, zahartowaną gorącą zupą. Zmiksować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać w kubku – z grzankami i posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 245
Ewa gotuje - odc. nr 245

W następnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z dodatkiem curry. Jako...

 

Podobne przepisy

Miska szczęścia z kalafiorem

Do tego ciecierzyca , rukola i orzechy włoskie;-)

Surówka z marchewki i pekińskiej

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Wróć do listy przepisów