Słoninę pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i podsmażyć. Chorizo pokroić w plastry i dodać do skwarków. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dorzucić kaszankę pokrojoną w plastry. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę. Podsmażyć. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać pomidory. Przyprawić papryką i listkami rozmarynu oraz szafranem. Zalać ciepłym rosołem. Dodać odcedzoną fasolę. Przykryć i gotować przez 10-15 minut.
Posypać natką pietruszki i drobno pokrojoną papryczką chili. Podawać z pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po kilku weekendach spędzonych pod Babią Górą Ewa wróci do Krakowa i od...
Grzyby namoczyć w zimnej wodzie...
Do garnka wlać wodę i mleczko kokosowe. Postawić na gazie. Trawę cytrynową przeciąć n ...
Chłodnik na kwasie chlebowym...
Pieczarki obrać, przekroić na pół, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojo ...