Słoninę pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i podsmażyć. Chorizo pokroić w plastry i dodać do skwarków. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dorzucić kaszankę pokrojoną w plastry. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę. Podsmażyć. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać pomidory. Przyprawić papryką i listkami rozmarynu oraz szafranem. Zalać ciepłym rosołem. Dodać odcedzoną fasolę. Przykryć i gotować przez 10-15 minut.
Posypać natką pietruszki i drobno pokrojoną papryczką chili. Podawać z pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po kilku weekendach spędzonych pod Babią Górą Ewa wróci do Krakowa i od...
Dobry też na ciepło lub jako... koktajl!
Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.
Truskawki umyć, usunąć szypułki...
Innymi słowy wariacja nt. fasoli ze śliwkami...