Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zielony barszcz ukraiński

Opis przygotowania

Masło rozgrzać w garnku. Na gorącym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki oraz cebulę. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek i pokrojony w plastry kawałek pora. Zalać wodą. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Przykryć i gotować do miękkości.

Dodać pokrojony seler naciowy oraz posiekany szczaw, pokrzywy i czosnek niedźwiedzi. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę.

Podawać z przekrojonym na pół jajkiem, śmietaną i posiekaną dymką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 454
Ewa gotuje - odc. nr 454

Tym razem Ewa sięgnie po recepturę autorstwa naszych wschodnich sąsiadów...

 

Podobne przepisy

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Orientalny krem z zielonego groszku

A do tego prażona cebulka;-)

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Wróć do listy przepisów