
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać pozostałe składniki. Ciasto podzielić na dwie równe czę¶ci. Do jednej dodać 2 łyżki kakao, do drugiej dodatkowo 2 łyżki m±ki. Tortownicę o ¶rednicy 24-26 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać bułk± tart±.
Na ¶rodek formy nakładać na przemian po 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta (ma się stopniowo rozlewać). Piec ok. 1 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy jest już gotowe.
Wyj±ć i po wystudzeniu pokryć polew± czekoladow± (z roztopionej czekolady, masła i mleka) i posypać zmielonymi uprażonymi orzechami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swego programu Ewa Wachowicz zaprasza na indyka i "zebrę"....
W stylu włoskiej straciatelli;-)
Na stolnicę wysypać m±kę krupczatkę...
Owoce na ciepło.
M±kę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać m±kę krupczatkę...