
Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem. M±kę przesiać z sod±, proszkiem do pieczenia, cynamonem, kakao i sol±. Wraz z olejem stopniowo dodać do utartych jajek i zmiksować.
Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne i pokroić w grub± kostkę. ¦liwki pokroić na kawałki. Dodać do ciasta. Wsypać orzechy i wymieszać – tak, by ciasto obkleiło jabłka i bakalie. Przełożyć do prostok±tnej formy, natłuszczonej masłem i oprószonej m±k± (dno wyłożyć papierem do pieczenia). Wyrównać i wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 st. C. Piec do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa proponuje kurczaka nadziewanego w±tróbk±, surówkę z buraczków...
Białka oddzielić od żółtek. Czekoladę rozpu¶cić w gor±cej k±pieli wodnej. Wystudzić. ...
Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na czę¶ci ułożyć rozmrożone połów ...
M±kę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnie¶ć. Zawin±ć w folię ...
Masło roztopić, wsypać cukier. Gdy się rozpu¶ci, dodać miód. Zdj±ć z ognia, dać przyp ...