Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka. Wymieszać.
Przygotować sos. Anchois przełożyć do moździerza, rozetrzeć. Dodać musztardę i sok z pomarańczy. Wymieszać. Wlać oliwę i wszystko razem jeszcze raz wymieszać. Przelać na oliwki z cebulą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zaprasza na potrawy inspirowane kuchnią hiszpańską....
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Doprawić cukrem. D ...
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...