Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić kilka igiełek rozmarynu. Skropić oliwą. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Na patelni roztopić masło, wrzucić kurki i smażyć tak długo, aż się zezłocą. Dodać zamarynowane mięso. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Makaron odcedzić i przełożyć na patelnię. Wymieszać. Zdjąć z kuchenki. Dodać pesto. Na stół podawać na patelni, by każdy mógł nałożyć sobie odpowiednią porcję.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę borówkową. Będzie też makaron z indykiem,...
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać posiekane cebulę i czosnek, zeszklić. Dos ...
W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę. Cebulę, boczek oraz czosnek posiekać w k ...
Inspirowane greckimi dolmades...
Schroniskowy klasyk, ale z białą kiełbasą!