Do naczynia wkruszyć drożdże, dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka, wlać 125 ml mleka. Wymieszać i zostawić do wyrośnięcia.
Dolać roztopione masło, dodać przesianą mąkę, resztę mleka i sól. Wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia.
Uformować bułeczki, ułożyć na blasze. Wierzch posmarować białkiem, posypać czarnuszką. Piec przez 25 minut w temp. 200 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na sezon pikników Ewa poleca kotleciki mielone na patyku i sałatkę z trzema...
Ryby z domowej wędzarni!
Śliwki przełożyć na sito i przelać wodą (po to, by usunąć nadmiar dymnego posmaku z w ...
Marchewkę obrać i pokroić w cienkie, długie paski...
Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do gar ...