Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem). Rozłożyć do foremek natłuszczonych oliwą i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia (piekarnik, 25-30 st. C).
Do nakładania używać łyżki zamoczonej w wodzie. Po wyrośnięciu bułeczki posmarować wodą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 st. C na 20-25 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem gośćmi Ewy Wachowicz będą: Maja Konarska i jej brat, Mieszko....
Mąkę przesiać, dodać smalec, sól i wodę. Wyrobić. Przełożyć do miski. Przykryć i odst ...
Kaszę dokładnie opłukać na sicie i odsączyć. W garnku rozgrzać łyżkę oliwy i wsypać k ...
Sałatę porwać do miski. Z pomarańczy i grapefruita wyciąć filety...
Smażone w cieście;-)