
Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem, dodać rodzynki i odstawić, by spęczniały. Dolać oliwę i sok z cytryny. Buraki opruszyć solą i pieprzem, polać rodzynkowym winegretem.
Do buraczków można też dodać posiekaną i podsmażoną cebulę oraz słodką śmietanę 36%. Całość zagotować (5-10 minut) i podawać na ciepło.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swego programu Ewa Wachowicz zaprasza na indyka i "zebrę"....
Przygotować owoce. Kiwi, jabłko, gruszkę i brzoskwinie pokroić w kostkę, banany w pół ...
Z warzywami z rusztu!
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...
Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dooko ...