Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Musztarda domowa

Opis przygotowania

Ocet jabłkowy wlać do garnka. Dodać wodę i podgrzać. Wsypać paprykę, pieprz ziołowy i kurkumę. Przyprawić pieprzem. Gdy się zagotuje wystudzić.

Posłodzić miodem. Wsypać gorczycę, posolić i odstawić na kilkanaście godzin.

Po tym czasie zmiksować na gładki krem. Wlać oliwę. Wymieszać. W razie potrzeby rozrzedzić wodą i dosłodzić miodem. Przełożyć do słoiczka. Wstawić do lodówki, żeby musztarda się przegryzła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 511
Ewa gotuje - odc. nr 511

Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...

 

Podobne przepisy

Zapiekanka z oliwkami

Przygotować wszystkie składniki - ziemniaki, cebule, pieczarki i pomidory obrać i pok ...

Oscypek z żurawiną

Prosto z rusztu;-)

Kanapki z pastą dyniową

Drugie śniadanie dla wegan;-)

Domowy ajvar

Przysmak z Bałkanów!

Wróć do listy przepisów