Ocet jabłkowy wlać do garnka. Dodać wodę i podgrzać. Wsypać paprykę, pieprz ziołowy i kurkumę. Przyprawić pieprzem. Gdy się zagotuje wystudzić.
Posłodzić miodem. Wsypać gorczycę, posolić i odstawić na kilkanaście godzin.
Po tym czasie zmiksować na gładki krem. Wlać oliwę. Wymieszać. W razie potrzeby rozrzedzić wodą i dosłodzić miodem. Przełożyć do słoiczka. Wstawić do lodówki, żeby musztarda się przegryzła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...
Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ...
Śliwki przełożyć na sito i przelać wodą (po to, by usunąć nadmiar dymnego posmaku z w ...
Lekko solone;-)
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier. Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić d ...