Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bułeczki

Opis przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem). Rozłożyć do foremek natłuszczonych oliwą i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia (piekarnik, 25-30 st. C).

Do nakładania używać łyżki zamoczonej w wodzie. Po wyrośnięciu bułeczki posmarować wodą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 st. C na 20-25 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 56
Ewa gotuje - odc. nr 56

Tym razem gośćmi Ewy Wachowicz będą: Maja Konarska i jej brat, Mieszko....

 

Podobne przepisy

Lodowa fit z cytrusami i indykiem

Sałatę porwać do miski. Z pomarańczy i grapefruita wyciąć filety...

Czosnek confitowany

Smarowidło do pieczywa...

Sos tatarski

Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pi ...

Jajka po turecku

Z sosem jogurtowym...

Wróć do listy przepisów