Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Brokuły z czosnkiem

Opis przygotowania

Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla zachowania koloru) i gotować 3-4 minuty.

Odcedzić. Czosnek przekroić wzdłuż, wyciągnąć ze środka zalążek (bardzo szybko się pali i nadaje potrawie niepotrzebnej goryczy). Wrzucić na patelnię z oliwą, lekko podsmażyć i dodać brokuły.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 5
Ewa gotuje - odc. nr 5

Tym razem Ewa Wachowicz przyrządzi cielęcinę w kurkach. Zobaczymy też węgierskie...

 

Podobne przepisy

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Paluchy drożdżowe

Świetne solo oraz jako dodatek...

Podpłomyk z grillowanym boczkiem

Kanapka dla... miejskiego drwala!

Risotto z gruszkami i gorgonzolą

Ugotować bulion warzywny (może być z kostki, do risotto dla 4 osób potrzeba około 2 l ...

Wróć do listy przepisów