Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla zachowania koloru) i gotować 3-4 minuty.
Odcedzić. Czosnek przekroić wzdłuż, wyciągnąć ze środka zalążek (bardzo szybko się pali i nadaje potrawie niepotrzebnej goryczy). Wrzucić na patelnię z oliwą, lekko podsmażyć i dodać brokuły.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przyrządzi cielęcinę w kurkach. Zobaczymy też węgierskie...
Na jesień i zimę;-)
Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito razem z t ...
Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...
Z lodowatego wina, mąki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...