/ Przepisy / Brokuły z czosnkiem

Opis przygotowania

Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla zachowania koloru) i gotować 3-4 minuty.

Odcedzić. Czosnek przekroić wzdłuż, wyciągnąć ze środka zalążek (bardzo szybko się pali i nadaje potrawie niepotrzebnej goryczy). Wrzucić na patelnię z oliwą, lekko podsmażyć i dodać brokuły.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 5
Ewa gotuje - odc. nr 5

Tym razem Ewa Wachowicz przyrządzi cielęcinę w kurkach. Zobaczymy też węgierskie...

 

Podobne przepisy

Ryż po zanzibarsku

Na mleczku kokosowym!

Salsa oliwkowa

Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...

Marynowany imbir

Znakomity dodatek do sushi, ale nie tylko;-)

Domowy ser biały

Najlepiej wychodzi na mleku prosto od krowy;-)

Wróć do listy przepisów