/ Przepisy / Pak choi z patelni

Opis przygotowania

Kapustę umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół (większe główki na 4 części).

Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojony w plastry czosnek, imbir oraz posiekaną papryczkę. Przesmażyć. Dodać sos sojowy, miód i sok z cytryny. Wymieszać. W tak przygotowanym sosie umieścić kapustę, przykryć i dusić przez chwilę. Pod koniec dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.

Wyłożyć na talerz. Polać sosem. Dodać pokruszony ser. Doprawić do smaku gomasio.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 423
Ewa gotuje - odc. nr 423

Tym razem widzowie zastaną Ewę w przydomowej szklarni. A ponieważ w drugiej...

 

Podobne przepisy

Miodowe ogórki małosolne

Dodatek do mięs lub sałatek...

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Cebulowa na winie czerwonym

Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...

Wróć do listy przepisów