Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bułeczki maślane

Opis przygotowania

Do naczynia wkruszyć drożdże, dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka, wlać 125 ml mleka. Wymieszać i zostawić do wyrośnięcia.

Dolać roztopione masło, dodać przesianą mąkę, resztę mleka i sól. Wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia.
Uformować bułeczki, ułożyć na blasze. Wierzch posmarować białkiem, posypać czarnuszką. Piec przez 25 minut w temp. 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 158
Ewa gotuje - odc. nr 158

Na sezon pikników Ewa poleca kotleciki mielone na patyku i sałatkę z trzema...

 

Podobne przepisy

Truskawki z octem balsamicznym

Fantastyczny dodatek do mięs!

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Domowa przyprawa z lubczyku

Do rosołu, ale nie tylko...

Wieniec orkiszowy

Znakomity domowy chleb;-)

Wróć do listy przepisów