Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Dynia marynowana

Opis przygotowania

Do wody wlać ocet. Posłodzić i posolić, dodać przyprawy oraz musztardę. Wymieszać i zagotować.

Dynię obrać ze skórki, oczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę. Ciasno ułożyć w wyparzonym słoiku i zalać marynatą. Zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 401
Ewa gotuje - odc. nr 401

Tym razem Ewa zajmie się dekonstrukcją tradycyjnych gołąbków! Zamiast farszu...

 

Podobne przepisy

Krem z porów

Trochę inna jarzynowa;-)

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...

Krem z pieczonych warzyw

Z karmelizowanymi gruszkami;-)

Wróć do listy przepisów