Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pieczarki z mozzarellą

Opis przygotowania

Z pieczarek oderwać nóżki. Nałożyć kawałki mozzarelli. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą. Połowę zawinąć w plastry boczku, resztę w plastry cukinii (wcześniej trzeba je posolić, żeby zmiękły). Spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec na ruszcie lub w piekarniku.

Podawać z sosem jogurtowo-czosnkowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 546
Ewa gotuje - odc. nr 546

Jesienią 2025 roku w „Ewa gotuje” będzie dużo produktów, które...

 

Podobne przepisy

Ziemniaki z patelni

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...

Surówka z marchewki i pekińskiej

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...

Krem z gruszki i pietruszki

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...

Kapusta z koperkiem

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...

Wróć do listy przepisów