Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pyry z gzikiem

Opis przygotowania

Ser przełożyć do miski. Dodać śmietanę i rozetrzeć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Dodać posiekane cebule i szczypior. Ponownie wymieszać.

Ziemniaki podgotować w mundurkach i upiec na ruszcie. Przekroić na pół. Przyprawić solą. Podawać z masłem i gzikiem. Udekorować posiekanym szczypiorem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 546
Ewa gotuje - odc. nr 546

Jesienią 2025 roku w „Ewa gotuje” będzie dużo produktów, które...

 

Podobne przepisy

Gulasz z indyczych wątróbek

Ragout z podrobów!

Białą kiełbasa z rusztu

Z sosem BBQ lub w piwie!

Sakiewki schabowe

Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...

Gęsie piersi z kisielem winogronowym

A do tego ryż z rodzynkami...

Wróć do listy przepisów