Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Liptauer w jajkach

Opis przygotowania

Ser zmielić w maszynce, używając sitka o średnich oczkach. Masło dobrze utrzeć. Dodać do twarogu. Przyprawić kminkiem, papryką, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić paprykę i ogórki oraz posiekaną szalotkę i kapary. Dodać śmietanę i musztardę. Wymieszać.

Podawać jako pastę do pieczywa lub użyć jako nadzienie do jajek.

Jaja ugotować, wystudzić i obrać. Przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć, rozgnieść widelcem, dodać kilka łyżek liptauera, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć do białek. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 538
Ewa gotuje - odc. nr 538

Tydzień przed Wielkanocą i tuż przed Niedzielą Palmową Ewa pokaże, jak...

 

Podobne przepisy

Pasta z awokado

Jajeczna, dla wegetarian;-)

Sos tatarski

Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pi ...

Pasta z karpia

Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...

Pan con chicharrón

Peruwiański street food...

Wróć do listy przepisów