Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czosnek. Wymieszać. Dodać kaszę. Przesmażyć. Zalać piwem. Odparować, mieszając od czasu do czasu, by pęczak się nie przypalił.
Zalać gorącym wywarem jarzynowym. Gotować do miękkości, dolewając wywaru w razie potrzeby. Pilnować, by kasza nie przywarła do dna. Na samym końcu przyprawić solą do smaku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....
Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...
Z lodowatego wina, mąki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier. Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić d ...
Kaszankę naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Szczelni ...