Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czosnek. Wymieszać. Dodać kaszę. Przesmażyć. Zalać piwem. Odparować, mieszając od czasu do czasu, by pęczak się nie przypalił.
Zalać gorącym wywarem jarzynowym. Gotować do miękkości, dolewając wywaru w razie potrzeby. Pilnować, by kasza nie przywarła do dna. Na samym końcu przyprawić solą do smaku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać zimne masło z lodówki i wysiekać nożem. Gdy zawartość ...
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem i ...
Drożdże wymieszać z łyżką ciepłego mleka, szczyptą cukru, solą i łyżeczką mąki. Gdy p ...
Z ziarnami;-)