Sklep Ewa Wachowicz
ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 538

OPIS ODCINKA

Tydzień przed Wielkanocą i tuż przed Niedzielą Palmową Ewa pokaże, jak zrobić liptauera, czyli znakomitą pastę serową z papryką, która jest świetnym smarowidłem do pieczywa, jak też można użyć jej do przygotowania faszerowanych jajek. Na drugie danie będzie alpejski makaron z cheddarem. A dlaczego alpejski? Otóż z tego powodu, że przepis pochodzi ze Szwajcarii. Receptura jest bardzo ciekawa, bowiem do podgotowanych ziemniaków dorzuca się makaron, a następnie łączy z usmażonym boczkiem i cebulą, po czym zalewa mlekiem i śmietanką oraz zagęszcza startym serem żółtym. Na deser Ewa upiecze ciasto drożdżowe nadziewane czekoladą i udekorowane kruszonką.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Liptauer w jajkach

Tradycyjna pasta kanapkowa na bogato!

Alpejski makaron z cheddarem

Mac and cheese po szwajcarsku;-)

Ciasto drożdżowe z czekoladą

A na wierzchu kruszonka...

Wróć do listy odcinków