Siemię lniane wsypać do miksera. Zmielić. Dodać pokrojone na ćwiartki jabłko i gruszkę (ze skórką i pestkami) oraz obraną pomarańczę. Wycisnąć sok z cytryny, dorzucić kawałek obranego imbiru oraz liście szpinaku. Wlać nieco wody i zmiksować.
Podawać w szklance – z kawałkiem selera naciowego.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Można odnieść wrażenie, że grillowanie stało się naszą „dyscypliną...
Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć ...
Drożdże wymieszać z łyżką ciepłego mleka, szczyptą cukru, solą i łyżeczką mąki. Gdy p ...
Jajka wybić do dużej miski i roztrzepać. Dodać sól i cukier, wymieszać. Gdy się rozpu ...
Jeden z najbardziej znanych przepisów kuchni Żydów galicyjskich.