Masło przełożyć do garnka i roztopić na bardzo małym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i podgrzewać nadal, mieszając od czasu do czasu. Gdy na wierzchu zbierze się piana, usunąć ją delikatnie za pomocą łyżki. Pod spodem będzie już czysty tłuszcz, czyli sklarowane masło. Przelać do słoika i odstawić do wystudzenia. Można przechowywać w temperaturze pokojowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje krupnik wedle tradycyjnej receptury z Podlasia....
Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprósz ...
Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...
Można bezkarnie jeść rękoma;-)
Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...