Miękkie masło spienić mikserem i za pomocą łyżki nałożyć na drewnianą deskę. Posypać pokrojonymi migdałami, figami, morelami i pokruszonymi orzechami. Pomiędzy bakalie dać trochę konfitury. Oprószyć solą. Skropić miodem. Dorzucić winogrona. Udekorować kwiatami.
Gotową deskę podawać z pieczywem – najlepiej z pokrojoną bagietką lub bułką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tak się poukładało, że kolejny odcinek „Ewa gotuje” zostanie...
Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...
Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...
Idealne śniadanie przed wyjściem w góry!