Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Deska masła

Opis przygotowania

Miękkie masło spienić mikserem i za pomocą łyżki nałożyć na drewnianą deskę. Posypać pokrojonymi migdałami, figami, morelami i pokruszonymi orzechami. Pomiędzy bakalie dać trochę konfitury. Oprószyć solą. Skropić miodem. Dorzucić winogrona. Udekorować kwiatami.

Gotową deskę podawać z pieczywem – najlepiej z pokrojoną bagietką lub bułką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 480
Ewa gotuje - odc. nr 480

Tak się poukładało, że kolejny odcinek „Ewa gotuje” zostanie...

 

Podobne przepisy

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Mus śliwkowy z kakao

Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...

Karp po żydowsku

Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...

Szakszuka po góralsku

Idealne śniadanie przed wyjściem w góry!

Wróć do listy przepisów