/ Przepisy / Ryż do kurzej piersi

Opis przygotowania

Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do garnka i zalać wodą (w proporcjach 1 szklanka ryżu na 3 szklanki wody). Posolić wedle uznania. Przykryć i ugotować.

Podawać z posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 3
Ewa gotuje - odc. nr 3

W tym wydaniu swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz zmierzy...

 

Podobne przepisy

Pietruszka kiszona

Razem z natką!

Ziemniaczki w karmelu

Na słodko...

Koktajl z kiwi, bananów i pomarańczy

Solidny zastrzyk witamin!

Warzywa w mleczku kokosowym

Czosnek pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie (nie wolno przypalić). Dodać warzyw ...

Wróć do listy przepisów