Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ryż do kurzej piersi

Opis przygotowania

Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do garnka i zalać wodą (w proporcjach 1 szklanka ryżu na 3 szklanki wody). Posolić wedle uznania. Przykryć i ugotować.

Podawać z posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 3
Ewa gotuje - odc. nr 3

W tym wydaniu swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz zmierzy...

 

Podobne przepisy

Kiszone pomarańcze

Znakomity dodatek do dań słonych, jak też deserów!

Empanadillas

Mąkę przesiać, dodać smalec, sól i wodę. Wyrobić. Przełożyć do miski. Przykryć i odst ...

Śniadanie wyspiarskie

Kiełbaski, pokrojoną w plastry kaszankę i boczek upiec na grillu...

Kurze paluszki w orzechach

Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...

Wróć do listy przepisów