Tak się poukładało, że kolejny odcinek „Ewa gotuje” zostanie wyemitowany w sobotę, która rozpoczyna w tym roku długi, majowy weekend – choć tak naprawdę mamy końcówkę kwietnia… A skoro startujemy z majówką, to oficjalnie otwieramy sezon grillowy! Zanim jednak coś trafi na ruszt Ewa przygotuje absolutny hit tego sezonu – deskę masła. Natomiast jak za taką dechę się zabrać pokaże na końcu programu. Biesiadowanie pod chmurką to nie tylko grill. Gdy jest ciepło można przygotować coś w kuchni i zjeść w ogrodzie, na tarasie czy balkonie. Gorący rosół niezbyt pasuje do takich okoliczności przyrody, więc warto zastąpić go lekką zupą z fasolką szparagową. I właśnie taka będzie kolejna potrawa. Na danie główne Ewa przygotuje pieczoną na ruszcie wątróbkę cielęca, którą najpierw wymoczy w mleku a później zamarynuje w dresingu z dużą ilością szałwii. Po pieczystym zobaczymy jak zrobić deser – tartę z białą czekoladą i nasionkami granatu. Będzie też niespodzianka – rozmowa z aktorką Anną Dereszowską, doskonale znaną widzom Polsatu serialową Lulu.
Absolutny hit w mediach społecznościowych!
Na dobry początek obiadu pod chmurką;-)
Z dresingiem szałwiowym!
Naszpikowana granatem...