Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Panna cotta z galaretką z espresso

Opis przygotowania

Kawę uperfumować likierem migdałowym. Dodać żelatynę i wymieszać. Posłodzić. Wymieszać i rozlać do 4-5 foremek lub filiżanek.

Śmietankę podgrzać z mlekiem. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Dodać żelatynę i wymieszać. Posłodzić i odstawić do przestudzenia.

Rozlać do foremek lub filiżanek z zastygłą galaretką kawową. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Zrobić sos. Śmietankę podgrzać w rondelku. Pokroić i dorzucić krówki. Wymieszać i poczekać aż się rozpuszczą. W razie potrzeby zredukować.

Sos rozsmarować na talerzyku. Ułożyć panna cottę. Udekorować owocami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 479
Ewa gotuje - odc. nr 479

Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, więc to ostatni moment żeby...

 

Podobne przepisy

Blamanż migdałowy

Ponoć zajadał się nim Józef Piłsudski...

Ciasteczka witraże

Cudnie wyglądają, znakomicie smakują!

Ziemniaczki

Masło rozpuścić na patelni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.

Wróć do listy przepisów