Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Dynia marynowana

Opis przygotowania

Do wody wlać ocet. Posłodzić i posolić, dodać przyprawy oraz musztardę. Wymieszać i zagotować.

Dynię obrać ze skórki, oczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę. Ciasno ułożyć w wyparzonym słoiku i zalać marynatą. Zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 401
Ewa gotuje - odc. nr 401

Tym razem Ewa zajmie się dekonstrukcją tradycyjnych gołąbków! Zamiast farszu...

 

Podobne przepisy

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Placki ziemniaczane z blachy

Z kartofli z wczorajszego obiadu...

Pieczarkowa pod ciastem francuskim

Prosto z piekarnika...

Krem paryski

Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!

Wróć do listy przepisów