Mięso oprószyć solą, pieprzem oraz suszoną papryczką chili. Natrzeć przyprawami, przełożyć do zamykanego naczynia, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Cukier roztopić na patelni. Wlać wodę i wymieszać. Dodać sos sojowy. Na patelni z sosem ułożyć kacze piersi – skórą do dołu. Przykryć i dusić przez 15-20 minut.
Dorzucić pokrojone pieczarki oraz posiekany czosnek. Dodać obrany i pokrojony imbir. Dusić do miękkości pod przykryciem.
Na talerzu udekorować kolendrą. Podawać z sosem, komosą ryżową i surówką.
Jabłka pokroić w cienkie słupki. Przełożyć do miski. Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dorzucić do jabłek. Wlać olej, dodać odrobinę cukru, posolić i wymieszać. Odstawić, by surówka się przegryzła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zajmie się dekonstrukcją tradycyjnych gołąbków! Zamiast farszu...
Innymi słowy jajka po farmersku...
Mięso natrzeć solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić świeżo zmielonym ...
Niby gołąbki a w środku zaskoczenie...
Sprawione ryby natrzeć wewnątrz odrobiną soli. Do środka włożyć czosnek, koperek i po ...