Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany czosnek, dorzucić plasterki kiełbasy oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Po chwili dodać pomidory, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kilka minut. Następnie wybić jajka. Posolić i wstawić do piekarnika, by białko się ścięło. Podawać na patelni – posypane startym oscypkiem i zieleniną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Co jeść przed wyruszeniem na szlak? Najlepiej zacząć od pożywnego śniadania...
Czosnek pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie (nie wolno przypalić). Dodać warzyw ...
Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)
Smak Meksyku!
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...