Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na suchej patelni. Dorzucić posiekaną cebulę.
Jaja wybić do miski, przyprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę i roztrzepać – widelcem lub miotełką. Dorzucić zieleninę.
Usmażony boczek z cebulą nałożyć do foremek na muffinki, starając się przy tym, by znalazło się tam jak najmniej tłuszczu. Zalać roztrzepanymi jajkami. Wkruszyć trochę fety.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Chętnie jemy poza domem, a dobre lokale coraz częściej powstają na przedmieściach,...
Z kartofli z wczorajszego obiadu...
Dla wegan, wegetarian i... sportowców;-)
Kaszę podsmażyć w garnku na odrobinie masła, zalać wodą (dwa palce nad kaszą). Ugotow ...
Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...