/ Przepisy / Ciasto spod widelca

Opis przygotowania

Składniki na kruszonkę wysiekać i zagnieść. Włożyć do woreczka i wstawić do zamrażarki na ½ godziny.

Wszystkie składniki ciasta przełożyć do miski, zachowując kolejność z przepisu. Ubić widelcem (można użyć miksera – będzie szybciej).

Wylać na blaszkę i ułożyć owoce. Posypać kruszonką.

Piec przez ok. 1 godz. w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu można udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 362
Ewa gotuje - odc. nr 362

Tym razem Ewa zaprosi widzów do nowej kuchni – w drewnianym domu...

 

Podobne przepisy

Kawowe ptasie mleczko

Mleko i śmietanę połączyć, zagotować na małym ogniu. Czekoladę rozpuścić (najlepiej w ...

Ciasto z fistaszkami

Placek pełen orzeszków...

Makaroniki francuskie z białą czekoladą

Białka oddzielić od żółtek, ubić sztywną pianę. Pod koniec utrwalić 4 łyżkami cukru p ...

Babeczki imbirowe

Z gruszką...

Wróć do listy przepisów