Składniki na kruszonkę wysiekać i zagnieść. Włożyć do woreczka i wstawić do zamrażarki na ½ godziny.
Wszystkie składniki ciasta przełożyć do miski, zachowując kolejność z przepisu. Ubić widelcem (można użyć miksera – będzie szybciej).
Wylać na blaszkę i ułożyć owoce. Posypać kruszonką.
Piec przez ok. 1 godz. w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu można udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów do nowej kuchni – w drewnianym domu...
Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Dodać miąższ z laski wanilii...
Dużo czekolady i kajmaku...
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnie ...
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...