/ Przepisy / Schab w warzywach

Opis przygotowania

Mięso pokroić w długie paski, oprószyć domową mieszanką przypraw, odstawić.
Cebulę pokroić w półplasterki, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach albo pokroić w cienkie paski obieraczką do warzyw.

Mięso usmażyć na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka. Wlać   1/2  szklanki wody, wymyć smak, przelać do mięsa. Na patelni ponownie rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i marchewkę. Przełożyć do mięsa i odrobiną wody ponownie wymyć smak. Dodać przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy. Dusić pod przykryciem przez około 20 minut.

Dodać pokrojoną w paski paprykę, kukurydzę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić przez kolejne 15 minut. Pod koniec dodać orzechy nerkowca.
Podawać z ryżem. Dekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 159
Ewa gotuje - odc. nr 159

W tym odcinku będzie schab w jarzynach. Na deser tort migdałowo-orzechowy,...

 

Podobne przepisy

Kotlety 4x4

Mega schabowe z udem indyka...

Roladki z farszem marchewkowym

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Wróć do listy przepisów