/ Przepisy / Chrupiące polędwiczki

Opis przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i w razie potrzeby wyczyścić. Następnie podzielić na mniejsze, najlepiej podłużne, kawałki. Przełożyć do zamykanego naczynia, zalać maślanką, przykryć i odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.

Po tym czasie wyjąć z maślanki, obtoczyć w drobno pokruszonych krakersach i upiec w piekarniku na złoty kolor (temp. 170-180 st. C, czas zależy od wielkości kawałków mięsa).

Podawać z ulubionymi sosami, dipami lub na sałacie z dressingiem musztardowym. Wymienione w przepisie składniki wystarczy wymieszać (chili najpierw drobno siekamy), przy czym robiąc dressing musztardowy warto zachować następującą kolejność – miód łączymy z musztardą, stopniowo wlewamy oliwę (cały czas mieszając), na samym końcu dodajemy sok z cytryny i wszystko jeszce raz dokładnie mieszamy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 225
Ewa gotuje - odc. nr 225

W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi błyskawiczną sałatkę z kuskusem. Następnie...

 

Podobne przepisy

Kurczak Gong Bao

Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...

Kurczak maślany

Wyjątkowo chrupiący!

Skrzydełka na ryżu

Potrawa jednogarmkowa!

Luzowane udka kurczaka z rusztu

Marynowane w solance...

Wróć do listy przepisów