/ Przepisy / Papryki kiszone z kapustą

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować i posolić – 1 łyżka soli na kilogram kapusty. Papryki wydrążyć i napełnić soloną kapustą. Ułożyć ciasno w słoiku, przekładając resztą solonej kapusty. Zalać solanką – na 1 litr wody łyżka soli. Docisnąć kamieniem i odstawić na kilka dni. Mniej więcej po tygodniu zamknąć i przenieść w chłodne miejsce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 398
Ewa gotuje - odc. nr 398

Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...

 

Podobne przepisy

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Miska szczęścia z ryżem

W wersji wegańskiej;-)

Sałatka chrzanowa

Znakomity dodatek do wędlin!

Domowy ajvar

Przysmak z Bałkanów!

Wróć do listy przepisów