/ Przepisy / Papryki kiszone z kapustą

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować i posolić – 1 łyżka soli na kilogram kapusty. Papryki wydrążyć i napełnić soloną kapustą. Ułożyć ciasno w słoiku, przekładając resztą solonej kapusty. Zalać solanką – na 1 litr wody łyżka soli. Docisnąć kamieniem i odstawić na kilka dni. Mniej więcej po tygodniu zamknąć i przenieść w chłodne miejsce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 398
Ewa gotuje - odc. nr 398

Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...

 

Podobne przepisy

Barszcz ukraiński

Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...

Surówka z selera

Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Sałata z granatem i awokado

Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)

Wróć do listy przepisów