/ Przepisy / Makrela na wieszaku

Opis przygotowania

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem. Do środka włożyć masło, plastry cytryny i natkę pietruszki.

Ryby umieścić na wieszaku do grillowania („brzuszkiem” do góry) i opiekać pod przykryciem przez 15-20 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Sandacz na sposób leśny

Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.

Fish pie

Zapiekanka po angielsku;-)

Roladki z pstrąga

Inspirowane... roladą śląską!

Pieczony filet z pstrąga

Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)

Wróć do listy przepisów