Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ziemniaki z sosem pomidorowym

Opis przygotowania

Ziemniaki wyszorować, pokroić na ósemki i ułożyć na blasze wyścielonej papierem. Skropić oliwą, przyprawić solą i rozmarynem. Upiec w piekarniku (30-40 minut w 200 st. C).

Posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek, po chwili pomidory z puszki wraz z sokiem i pomidory suszone. W razie potrzeby podlać wodą. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz oregano i mielonym kminkiem. Dusić przez 15 minut. Zmiksować na gładko.

Podawać do pieczonych ziemniaków.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 414
Ewa gotuje - odc. nr 414

Tym razem Ewa przygotuje bardzo proste, wegetariańskie potrawy z łatwo...

 

Podobne przepisy

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Sałata z granatem i awokado

Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Ocet na wzmocnienie

Antybiotyk z domowej apteki!

Wróć do listy przepisów