Boczniaki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć mąką kukurydzianą i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i odstawić do wystudzenia.
Sałaty poszarpać i ułożyć na półmisku. Na sałacie umieścić pokrojone na ćwiartki jajka na twardo, pomidorki koktajlowe oraz grzyby. Dorzucić uprażone orzechy włoskie. Posypać serem cheddar startym na dużych oczkach. Skropić winegretem (składniki wystarczy wymieszać).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...
Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...
Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć ...
Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...
Z jabłkami i marchewką;-)