Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z boczniakami i cheddarem

Opis przygotowania

Boczniaki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć mąką kukurydzianą i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i odstawić do wystudzenia.

Sałaty poszarpać i ułożyć na półmisku. Na sałacie umieścić pokrojone na ćwiartki jajka na twardo, pomidorki koktajlowe oraz grzyby. Dorzucić uprażone orzechy włoskie. Posypać serem cheddar startym na dużych oczkach. Skropić winegretem (składniki wystarczy wymieszać).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 522
Ewa gotuje - odc. nr 522

Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...

 

Podobne przepisy

Sałatka indyjska

Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką k ...

Pikle z cukinii

Zakręcone!

Miodowe ogórki małosolne

Dodatek do mięs lub sałatek...

Camembert z figami na roszponce

Świetna na start!

Wróć do listy przepisów