Ziemniaki oraz marchewkę obrać i ugotować. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Warzywa, ogórki oraz jajka pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. Dorzucić oliwki, groszek i kawałki tuńczyka. Dodać majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dorzucić posiekany szczypior. Wymieszać i schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...
Kapustę poszatkować. Brzoskwinie i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobno), melisę po ...
Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...
Buraki, marchewkę oraz jabłko umyć i obrać. Buraki i marchew zetrzeć na tarce o drobn ...
Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytr ...