Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką się przez godzinę, większe 1,5 godz.).
Po upieczeniu buraki obrać i pokroić w kostkę. Korniszony pokroić w plastry. Przełożyć do miski. Wymieszać. Dolać oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany koperek. Wszystko razem wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...
Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...
Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!
Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) po ...