Buraki ugotować, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz buraki. Wlać oliwę i ocet jabłkowy. Posłodzić. Przyprawić zielem angielskim, solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić i zapasteryzować w naczyniu z wrzątkiem (gotować przez 20 minut pod przykryciem, na dnie garnka umieścić ściereczkę) lub w piekarniku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...
Z jabłkami i marchewką;-)
Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...
Sałaty poszarpać do miski. Z soku z limonki, soli, miodu, wasabi i oleju przygotować ...
Sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojoną paprykę i przekrojone na pół pomidorki kok ...