Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa orientalna z kurczakiem i curry

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać olej ryżowy. Wrzucić mięso pokrojone w paski i obsmażyć z każdej strony. Gdy się zrumieni wyjąć na talerz. W tym samym naczyniu zeszklić posiekaną w piórka cebulę. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek.

W garnku zrobić miejsce. Wrzucić pastę curry, wsypać kurkumę i ostrą paprykę. Skarmelizować. Zalać litrem wody. Dodać mleczko kokosowe. Wrzucić marchewkę pokrojoną w zapałkę. Dodać usmażone mięso. Przyprawić solą. Przykryć i gotować przez 10 minut.

Po tym czasie wrzucić pokrojoną w słupki paprykę. Dodać sok z limonki. Doprawić pieprzem.

Na talerzu udekorować kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 521
Ewa gotuje - odc. nr 521

Tym razem Ewa zaprosi na mix kuchni międzynarodowej. Najpierw będzie potrawa...

 

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa z mascarpone

Najlepsza jest z młodych warzyw!

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Zupa borówkowa

Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą...

Charczo

Gruzińska zupa gulaszowa;-)

Wróć do listy przepisów