
W garnku rozgrzać olej ryżowy. Wrzucić mięso pokrojone w paski i obsmażyć z każdej strony. Gdy się zrumieni wyjąć na talerz. W tym samym naczyniu zeszklić posiekaną w piórka cebulę. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek.
W garnku zrobić miejsce. Wrzucić pastę curry, wsypać kurkumę i ostrą paprykę. Skarmelizować. Zalać litrem wody. Dodać mleczko kokosowe. Wrzucić marchewkę pokrojoną w zapałkę. Dodać usmażone mięso. Przyprawić solą. Przykryć i gotować przez 10 minut.
Po tym czasie wrzucić pokrojoną w słupki paprykę. Dodać sok z limonki. Doprawić pieprzem.
Na talerzu udekorować kolendrą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na mix kuchni międzynarodowej. Najpierw będzie potrawa...
Najlepsza jest z młodych warzyw!
Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.
Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą...
Gruzińska zupa gulaszowa;-)