/ Przepisy / Pikle fasolkowe

Opis przygotowania

Fasolkę namoczyć w lodowatej wodzie, odciąć ogonki i usunąć łyko. Ułożyć pionowo w słoikach. Dodać koper, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i kolendrę.

Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę i zalać nią na fasolkę.

Na wierzch każdego słoika wlać po łyżce oliwy. Zakręcić.

Pasteryzować w garnku lub piekarniku przez 15 minut. Wyjąć i wystudzić.

Przechowywać w piwnicy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 426
Ewa gotuje - odc. nr 426

Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową...

 

Podobne przepisy

Sałatkowy mix z dresingiem malinowym

Sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojoną paprykę i przekrojone na pół pomidorki kok ...

Sałatka kartoflana zero waste

Sposób na ziemniaki z wczoraj;-)

Kapusta kiszona

Z jabłkami i marchewką;-)

Sałatka z czerwonej fasoli

Z porem i pieczarkami;-)

Wróć do listy przepisów