
Fasolkę namoczyć w lodowatej wodzie, odciąć ogonki i usunąć łyko. Ułożyć pionowo w słoikach. Dodać koper, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i kolendrę.
Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę i zalać nią na fasolkę.
Na wierzch każdego słoika wlać po łyżce oliwy. Zakręcić.
Pasteryzować w garnku lub piekarniku przez 15 minut. Wyjąć i wystudzić.
Przechowywać w piwnicy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową...
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...
Z włoskimi pierożkami;-)
Przygotować owoce. Kiwi, jabłko, gruszkę i brzoskwinie pokroić w kostkę, banany w pół ...
Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i ...