Banany obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki, przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny.
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na trójkąty. Przy najkrótszym brzegu dać trochę masła orzechowego, na masło posiekaną czekoladę i banany. Zwinąć rogaliki. Przełożyć na blachę piekarnikową wyścieloną papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec przez 15-20 minut w temp. 200 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...
Idealne do popołudniowej kawy.
Racuchy na płatkach i mleku roślinnym;-)
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno (można dać szczyptę soli) i utrwal ...
Składniki ciasta wysiekać. Dodać 3 żółtka i łyżkę śmietany. Zagnieść, rozwałkować na ...