Banany obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki, przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny.
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na trójkąty. Przy najkrótszym brzegu dać trochę masła orzechowego, na masło posiekaną czekoladę i banany. Zwinąć rogaliki. Przełożyć na blachę piekarnikową wyścieloną papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec przez 15-20 minut w temp. 200 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...
Składniki ciasta wysiekać. Dodać 3 żółtka i łyżkę śmietany. Zagnieść, rozwałkować na ...
Na kremie z mascarpone...
Świetny dodatek do wypieków!
Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić ...