Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pikle z cukinii

Opis przygotowania

Cukinie pokroić na wstążki (za pomocą obieraczki do warzyw). Zasypać solą. Gdy puszczą sok, odcisnąć. Zwinąć w ruloniki i ułożyć w słoiczkach. Przyprawić kolendrą, gorczycą, pieprzem kolorowym i curry. Zalać gorącą marynatą. Zamknąć. Wstawić do rondla z odrobiną wody i zapasteryzować w piekarniku (przez 20 minut).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 429
Ewa gotuje - odc. nr 429

Tym razem Ewa zaprezentuje regionalną zupę gulaszową z Warmii i Mazur,...

 

Podobne przepisy

Pokusa Janssona

Zapiekanka ziemniaczana ze szprotkami...

Sałata z granatem i awokado

Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Zielone szparagi w szynce

W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.

Wróć do listy przepisów