Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pikle z cukinii

Opis przygotowania

Cukinie pokroić na wstążki (za pomocą obieraczki do warzyw). Zasypać solą. Gdy puszczą sok, odcisnąć. Zwinąć w ruloniki i ułożyć w słoiczkach. Przyprawić kolendrą, gorczycą, pieprzem kolorowym i curry. Zalać gorącą marynatą. Zamknąć. Wstawić do rondla z odrobiną wody i zapasteryzować w piekarniku (przez 20 minut).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 429
Ewa gotuje - odc. nr 429

Tym razem Ewa zaprezentuje regionalną zupę gulaszową z Warmii i Mazur,...

 

Podobne przepisy

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Kiczeri - hinduski detoks

Potrawka z fasoli mung i ryżu;-)

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Sałatka Olivier

Nasza jarzynówka na rosyjską nutę...

Wróć do listy przepisów