ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 429

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa zaprezentuje regionalną zupę gulaszową z Warmii i Mazur, która w tamtym regionie nazywana jest karmuszką. Potrawa łączy w sobie tradycję kuchni pruskiej, a więc niemieckiej, która słynie z wieprzowiny, jak też potraw z fasoli oraz kuchni polskiej, znanej z zawiesistych zup zagęszczanych swojską śmietaną. Co ciekawe: zupa warzona będzie w żeliwnym kociołku, na żywym ogniu. W równie atrakcyjny sposób powstanie drugie danie, bowiem sztukę mięsa w warzywach autorka programu zamknie w słoikach, po czym ugotuje w dużym garnku ustawionym na starej kuchence, która zacznie „drugie życie” w przydomowym ogrodzie. Deser też zaskoczy, ponieważ galaretki z owocami i ptasim mleczkiem zastygną w dużych kieliszkach do wina. Ponadto widzowie zobaczą jak zrobić pikle z cukinii.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Karmuszka

Zupa gulaszowa z Warmii i Mazur;-)

Wołowina duszona w słoiku

Sztuka mięsa nieco inaczej...

Pikle z cukinii

Zakręcone!

Galaretki na bakier

Z ptasim mleczkiem!

Wróć do listy odcinków