Dwie galaretki zalać wrzątkiem (800 ml), jedną rozpuścić w szklance gorącej wody. Z moreli usunąć pestki, pokroić na ósemki i przełożyć do dużych kieliszków ułożonych pod skosem (można użyć ociekacza do naczyń). Zalać większą porcją galaretki i odstawić do ostudzenia. Następnie schłodzić w lodówce. Białka ubić ze szczyptą soli. Do piany wlać trzecią, wystudzoną galaretkę. Zmiksować. Przełożyć do kieliszków z morelami i galaretką. Ponownie wstawić do chłodziarki. Przed podaniem udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprezentuje regionalną zupę gulaszową z Warmii i Mazur,...
Przesianą mąkę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...
W mikserze utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - na puszystą, białą masę ...
Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...
Z nutką egzotyki!