Dwie galaretki zalać wrzątkiem (800 ml), jedną rozpuścić w szklance gorącej wody. Z moreli usunąć pestki, pokroić na ósemki i przełożyć do dużych kieliszków ułożonych pod skosem (można użyć ociekacza do naczyń). Zalać większą porcją galaretki i odstawić do ostudzenia. Następnie schłodzić w lodówce. Białka ubić ze szczyptą soli. Do piany wlać trzecią, wystudzoną galaretkę. Zmiksować. Przełożyć do kieliszków z morelami i galaretką. Ponownie wstawić do chłodziarki. Przed podaniem udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprezentuje regionalną zupę gulaszową z Warmii i Mazur,...
Do rondelka wybić żółtka, roztrzepać. Dodać 6 łyżek słodziku, skórkę otartą z cytryny ...
Przełożone powidłami a obtoczone w orzechach włoskich...
Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy staną się sztywne...
Białka oddzielić od żółtek. Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wystudzić. ...